nedeľa 1. februára 2015

Cestovateľské denníky #2

Ahojte, takže som tu zase trochu dlhšie nenapísala článok pretože som nemala čas a predošlých 5 dní (článok som začala písať už pred týždňom) som strávila cestovaním so školou o čom aj bude tento článok.

V utorok v noci sme odchádzali od školy a naša prvá zastávka bola v Salzburgu. Pozreli sme sa na zámok Hohensalzburg, Mozartov dom, katedrálu a rôzne ďalšie pamiatky. Bolo to tam vážne krásne, len škoda, že bola taká zima. Počas rozchodu som zašla do Starbucks a odporúčam vám niekedy vyskúšať Matcha tea latte. V stredu večer sme prišli do Štrasburgu na hotel.
Na štvrtok sme boli pozvaný do EÚ parlamentu, pretože to naša škola vyhrala vďaka projektu Euroscola. Po príchode tam sme mali raňajky a mohli sme sa zoznámiť ešte s ostatnými študentmi z 22 krajín. Po raňajkách sme prešli do hlavnej sály, kde sme si vypočuli rôzne príhovory a tak.. Nasledovala časť dňa, na ktorú som sa tešila asi najviac- obed:D Počas toho sme sa mali dať do skupín a vypracovať otázky do nejakého EU kvízu, keď to skončilo sme sa zase rozdelili do pridelených skupín a rozprávali sme sa tam na danú tému, my sme mali "Budúcnosť EÚ". Nakoniec sme sa všetci zase stretli v hlavnej sále, kde vždy nejaký hovorca za určitú skupinu predniesol výsledné návrhy. Večer sme prišli na hotel všetci totálne unavený.
Piatok sme strávili v centre Štrasburgu, kde sa mi páčilo asi najviac. Pozreli sme si katedrálu Notre-dame (áno je aj v Paríži), kde sme museli vyjsť 330 schodov, ale ten výhľad stál za to. Potom sme mali rozchod a večer sme sa prešli po La petite France.
V sobotu na nás čakalo Švajčiarsko (Alpy sú fakt nádherné). Pohľad na Rýnske vodopády bol fakt nezabudnuteľný zážitok a v Zurichu bolo tiež pekne, ale dosť draho. Potom sme strávili 12 hodín v buse a o 4tej ráno som konečne prišla domov.
Bol to fakt super zážitok, síce trochu únavný, ale som rada, že som sa toho mohla zúčastniť:)

Salzburg:

Štrasburg:

Švajčiarsko:


2 komentáre: